کریستینا مورالس، مجله نیویورک تایمز
در طول عید فصح، یهودیان کوههای آشپزی را با ماتزا جابهجا میکنند: لازانیا پنیری که بهجای رشته فرنگی با نان فطیر پوشیده شده است. بادام زمینی و کارامل شکننده؛ پاستا خانگی؛ و حتی پیتزا
این یکی از غذاهای مورد علاقه هادسون گرینشتاین 10 ساله است. در طول عید پاک دو سال پیش، زمانی که او و پدرش به یکی از رستورانهای محله مورد علاقهاش، پیتزا و بستنی نیک در آرمونک، نیویورک رفتند تا برای مادرش سالاد بردارند، هوس پیتزا کرد.
از آنجا بود که او ایده فروش پیتزا ماتزا را پیدا کرد. سال گذشته، او میزبان یک رستوران پاپ آپ به نام پیتزا Yalla Matzah بود و پیتزا را با سس نیکو، مواد اولیه و فر درست کرد تا تردتر شود و بهتر از هر چیزی که می توانست در فر خانه اش درست کند، پیتزای نازک را تکرار کرد. هادسون بیش از 400 پیتزا را در ماتزاه استریت کسب کرده است. تقاضا آنقدر زیاد بود که او دومین پاپ آپ را در عید فصح در پیتزا و رستوران فرانکی در مریک، نیویورک راه اندازی کرد.
او درباره اولین سال فروش پیتزا گفت: «عصبی بودم، اما برای نشان دادن آن به دوستانم هیجان زده بودم. «تفاوت بزرگی بود چون در فر پیتزا است. مزه اش بیشتر شبیه پیتزا است.”
Matzah یک غذای اصلی در طول عید فصح است که آزادی بنی اسرائیل از بردگی در مصر را جشن می گیرد. آنها آنقدر سریع رفتند که دیگر فرصتی برای بالا آمدن نانشان باقی نماند، به همین دلیل است که ماتزه بدون خمیر ترد در زمان پساچ بسیار محبوب است.
اکثر مردم ماتزا را از فروشگاههایی مانند استریت میخرند، شرکتی خانوادگی که یک قرن پیش در Lower East Side تأسیس شد. Streit’s بیش از 3 میلیون جعبه ماتزا را توسط Passover تولید می کند.
آرون گروس، از نسل پنجم، گفت: نانوایان در کارخانه او در اورنجبورگ، نیویورک، در روز عید فصح در ماه اکتبر تحت نظارت یک خاخام شروع به ساخت ماتزا می کنند تا مطمئن شوند که نان تنها در 18 دقیقه خمیر و پخته می شود تا خمیر نشود. مالک استریت
عید فصح حدود یک هفته طول می کشد، و ماتزا می تواند حتی بیشتر طول بکشد، بنابراین روش های خلاقانه برای استفاده از آن مدت هاست که مطلوب بوده است.
گروس که پسر عمویش، میشل استریت هایلبرون، یک کتاب آشپزی در این زمینه نوشته است، ماتزا: 35 دستور غذا برای عید پسح و در تمام طول سال، گفت: «ماتزا یک پایگاه بسیار خوب و خنثی است که واقعاً میتوانید کارهای سرگرمکننده زیادی با آن انجام دهید». »
ماتزه باستانی همان نان امروزی نبود. جردن روزنبلوم، استاد مطالعات دینی در دانشگاه ویسکانسین-مدیسون، گفت: احتمالاً شبیه نان پیتا است. او میگوید: «در بالای ماتزه گذاشتن و خوردن آن تاریخچه دو هزار ساله وجود دارد».
او گفت که همه شرکت نکردند. یهودیان حسیدی تمایلی به قرار دادن هر چیزی که ممکن است مایع باشد روی ماتزه برای جلوگیری از تخمیر آن حتی یک ثانیه بیشتر از حد لازم، ندارند.
سیلویا ناکامولی، نویسنده کتاب ذائقه یهودی ایتالیا: کتاب آشپزی خانوادگی، از زمان کودکی در رم با خانواده اش پیتزا ماتزو درست می کند. او به یاد می آورد که موزارلا را روی یک نان تخت شکلک گذاشته بود. برادرش زیتون هایش را آب داد. حالا او آن را برای دخترانش در خانه در لندن به سبک مارگریتا می پزد.
برخی دیگر می گویند که پیتزا ماتزو همانطور که می دانیم هویت آمریکایی به خود گرفته است.
جیک کوهن، نویسنده کتاب I Could Nosh: Revamped Classic Jew-ish Revamped for Every Day، می گوید: «این به دستور غذای اساسی یهودیان آمریکا تبدیل شده است. در کودکی در نیویورک پیتزا ماتزو می خورد. مادرش از سس گوجه فرنگی کنسرو شده و موزارلا Polly-O استفاده می کرد.
حالا او پیتزا را در جمع های خانوادگی با سس خانگی، پنیر مرغوب، ریحان، هالاپینو و عسل بالا می برد.
طرز تهیه: پیتزا ماتزا
ملیسا کلارک
این میانوعده آسان، یک غذای اصلی عید پاک، یک پوسته ترد مانند کراکر را با یک پرکننده پنیری که با تکههای فلفل قرمز اضافی برای لقمهای آتشین پاشیده شده است، ترکیب میکند. به راحتی می توانید رویه های پیتزای مورد علاقه خود را اضافه کنید: زیتون، آنچوی، پونه کوهی خشک، سیر و پیاز خرد شده را می توان قبل از پخت روی پنیر قرار داد.
خروجی: 2 قسمت
زمان کل: 10 دقیقه
عناصر
- 2 عدد کراکر ماتزا
- 4 قاشق چایخوری روغن زیتون فوق بکر
- 4 قاشق غذاخوری مارینارا یا سس پیتزا
- 6 اونس موزارلا، نازک برش داده شده
- یک پیمانه فلفل قرمز خرد شده (اختیاری)
- برگ ریحان، برای سرو (اختیاری)
آماده سازی
1. فر را با دمای 425 درجه گرم کنید.
2. ماتزا را روی یک ورقه پخت قرار دهید. روی هر کراکر 2 قاشق چایخوری روغن زیتون بمالید. 2 تا 3 دقیقه تا قهوه ای طلایی بپزید.
3. از فر خارج کنید و 2 قاشق غذاخوری مارینارا را روی هر ماتزا بمالید، سپس موزارلا را روی آن قرار دهید. در صورت استفاده کمی فلفل قرمز بپاشید.
4. بپزید تا پنیر آب شود، 3 تا 5 دقیقه. در صورت تمایل برگ های ریحان را روی آن ریخته و داغ سرو کنید.
این مقاله در ابتدا در نیویورک تایمز منتشر شد.
در خبرنامه هفتگی In the News ثبت نام کنید تا اخبار سرگرمی را مستقیماً در صندوق ورودی خود دریافت کنید.